Kom bollen planten op Nationale Natuurwerkdag

Op zaterdag 2 november organiseert de Groengroep Loppersum een bloembollenplantactie op de begraafplaats van Loppersum. Deze activiteit begint om 9.30 uur met koffie, waarna om 10.00 uur de werkzaamheden van start gaan.

In samenwerking met de gemeente is er een strook aangewezen waar de bloembollen geplant zullen worden. Deze actie heeft als doel vroeg in het voorjaar voldoende voedsel voor insecten te bieden. Door de steeds eerder in het jaar optredende warmte worden bijen en andere insecten vaak al actief voordat er genoeg voedsel beschikbaar is. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel de bijenpopulatie als de bevruchting van fruitbomen, die afhankelijk zijn van bijen voor vruchtvorming.

Door het planten van bloembollen draagt de Groengroep Loppersum bij aan een betere leefomgeving voor insecten en mensen. Later in het jaar zijn er namelijk meer planten in bloei, waardoor de nood voor vroeg voedsel minder urgent is.

De bloembollen worden geleverd door de gemeente, terwijl het benodigde gereedschap beschikbaar is gesteld door zowel de gemeente als Landschapsbeheer Groningen. Deelnemers worden aangemoedigd om eventueel eigen gereedschap mee te nemen. Voor de inwendige mens wordt gezorgd met koffie, koek en broodjes.

Geïnteresseerden worden gevraagd om zich aan te melden in verband met de catering. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen, ook als men later op de dag wil aansluiten.

Voor meer informatie en aanmelding, kunt u contact opnemen via het e-mailadres groengroeploppersum@kpnmail.nl