Nieuwe pachters voor dorpshuis Loppersum

Het huidig dorpshuis zal het komend jaar worden versterkt en samen met de bibliotheek, de fysiopraktijk en een uitvaartgedeelte worden verbouwd tot een multifunctioneel centrum (M.C.) .

Vanaf de start van het nieuwe M.C. zullen Peter en Jolanda Beereboom samen met Jan en Heleen van Houten de exploitatie van het M.C. op zich nemen. Ze gaan dit doen naast hun huidige werkzaamheden.

Peter runt Peter Beereboom Licht, Beeld & Geluid, een bedrijf met de verhuur en verkoop van licht, geluid en beeld. Daarnaast pacht hij de kantine van de sporthal in Loppersum en verzorgt hij horeca-evenementen. Jolanda werkt als P&O-adviseur bij de gemeente Eemsdelta.

Jan en Heleen runnen Uitvaartverzorging van Houten, een familiebedrijf dat uitvaarten regelt en verzorgt. Daarnaast hebben zij sinds 2020 Afscheidshuis De Boogstee in Winsum geopend, een opbaarhuis.

Peter, Jan en Heleen werken al jaren samen. Peter verzorgt veel livestreams, muziek, beeld en geluid bij uitvaartdiensten. Alle vier zijn goed bekend met de Lopster inwoners en hebben een brede ervaring op het gebied van het organiseren van horeca, evenementen, beheer en onderhoud. Daarnaast hebben ze ook een brede bestuurlijke ervaring.

Het stichtingsbestuur betrekt hen al in een vroeg stadium bij de opbouw van het nieuwe centrum. Immers zij zitten volop met leuke plannen en ideeën om van dit centrum met dorpshuis een ontmoetingsruimte en huiskamer voor het dorp te maken. Het moet een centrale plek worden voor jong en oud. Ze zijn zeer enthousiast en kunnen op deze manier in de aanloop naar de opening hun plannen samen met de inwoners verder uitwerken.

De huidige pachter, Erik Schelling, heeft aangegeven na vele jaren in het oude dorpshuis te willen stoppen, om meer tijd aan andere zaken te besteden. Tijdens de bouw van het M.C. is het dorpshuis tijdens de bouwperiode ondergebracht in de Roemte achter de dokterspraktijk. In die tijd zal Erik nog als gastheer blijven optreden.