banner_E1_a.jpg  

banner_D2_b.jpg

 

 

Vrijdag 22 april waren de Koningsspelen. Het ging er weer erg fanatiek aan toe. Dat is ook te zien aan de foto's die Chris Bomekamp van de Koningsspelen maakte bij de diverse locaties aan de Bosweg, dicht bij de tijdelijke school. Van Karin kregen we foto's van de tocht van groep 1 t/m 4 van de Beatrix die te voet naar Zeerijp zijn geweest en zich uitstekend hebben vermaakt op de speeltuin.

Het Oranje Comité heeft samen met Jeugdsoos Flits de Oranje Optocht weer op de kaart gezet. Met het thema 'Royal Disney' zijn de mooiste creaties gemaakt. Een prachtige optocht door het dorp van kinderen op versierde skelters, fietsen, bolderkarren en allerlei andere voertuigen. Onder begeleiding van een brandweerauto, en aangemoedigd door de omstanders ging de route door het dorp. 

Na afloop werd er gefeest in de Jeugdsoos tijdens de 'Royal Ball' Wie de Koning en de Koningin van het Ball zijn geworden plaatsen we in een volgend bericht op LopsterNijs.

Op Koningsdag (woensdag 27 april 2016) opent Hotel Spoorzicht & SPA haar deuren voor u. Van 11.00 uur tot 16.00 uur houdt Spoorzicht Open Huis. Heeft u altijd al eens willen weten hoe het restaurant, de SPA, de beautysalon en de zalen er uit zien? Deze kunt u allemaal bekijken tijdens het Open Huis.

Proef de sfeer van Spoorzicht
Naast het bekijken van het bedrijf, kunt u deze ook ervaren. Proef de sfeer van Spoorzicht onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

Uiteraard bent u op Koningsdag ook gewoon van harte welkom voor een momentje van rust tijdens het feestgedruis. 

Oude medicijnverpakkingen, apothekersflessen, zalfpotten, een kurkenknijper. Zomaar een greep uit de collectie van Els Pilon-Aslander. Op 27 april stelt ze haar verzameling drogisterij-artikelen ten toon in Ons Dorpshuis in Loppersum.

Pilons ouders runden van 1965 tot 1983 een drogisterij in Loppersum. “Ik was twaalf toen mijn vader begon en ik ben er dus mee opgegroeid. Ik heb gestudeerd voor apothekersassistente en de verzameling is mijn hobby. Vandaag de dag werk ik in de drogisterij in de Hogestraat.” Pilon heeft het drogisterijvak door de jaren heen grondig zien veranderen. “Vroeger moest je alles afwegen: alcohol werd uit grote flessen in kleinere geschonken en vaseline moest je met een lepel uit een grote pot scheppen. Nu zijn het allemaal voorverpakte artikelen. De drogist verkocht vroeger ook veel losse kruiden en specerijen: salie en tijm, maar ook keukenkruiden zoals kaneel en bindmiddelen voor het groentenat.”

Joomla templates by a4joomla