Wereldwinkel 36 jaar

Wereldwinkel Veur Elkenain in Loppersum viert zaterdag 19 oktober haar 36e verjaardag. En wie jarig is, viert een feestje.

De vrijwilligers van de winkel trakteren de hele dag alle bezoekers op koffie en thee met wat lekkers. Als Wereldwinkel verkoopt men Fair Trade-producten. Dit is een samenwerkingsverband in de handelsketen om de arbeids- en leefomstandigheden van producenten in niet-westerse culturen te verbeteren. Dit gebeurt door betere (faire) handelsvoorwaarden aan te bieden en de rechten van de producenten te beschermen. Dit komt onder meer tot uiting in verantwoorde prijzen en leefbare lonen, verantwoorde werkomstandigheden, geen kinder- of gedwongen arbeid, gelijke kansen voor mannen en vrouwen en zorg voor het milieu. Koop en verkoop van deze producten draagt bij aan een eerlijker wereld voor iedereen.

Daarnaast probeert de winkel aan de Hogestraat 17 een concreet project te ondersteunen. Dit jaar en ook het komend jaar spaart men voor het Kabanga-hospitaal in Tanzania. Dit hospitaal ligt in een arm en moeilijk toegankelijk gebied. In de middag zijn ook mensen van de Kabanga Hospital Foundation aanwezig om te vertellen over het werk dat ze doen. Ook krijgen zij deze middag een cheque overhandigd met het dit jaar gespaarde bedrag voor de neo-natologie afdeling van het ziekenhuis.

Voor mensen die het project willen ondersteunen, staat er een spaarpot op de toonbank in de winkel. Verder geeft de Wereldwinkel zaterdag 10 procent korting op alle baby- en kinderkleding en is er voor kinderen een spel waarmee leuke prijsjes te winnen zijn.