Waarde-Ring voor Eikemaheert

Piet Glas en Angela Rijnen van de Eikemaheert in Loppersum hebben de Waarde-Ring van de provincie Groningen ontvangen. 

Deze prijs werd uitgereikt door gedeputeerde Henk Emmens, tijdens de Week van ons Eten. De Lopsters kregen deze prijs als blijk van waardering voor hun inspanning om de band tussen voedsel, landbouw en de samenleving te verbeteren.

De Eikemaheert aan de Stedumerweg in Loppersum is een gemengd, kleinschalig biologisch landbouwbedrijf van bijna 30 hectare. ,,We proberen onze activiteiten in elkaar te laten grijpen: akkerbouw, vleeskippen, fruitteelt, ruimte voor natuur en de energievoorziening. Onze missie is duurzaam gezond en smaakvol voedsel te telen, óók voor mensen in de nabije omgeving”, zeggen Piet Glas en Angela Rijnen op de website van hun bedrijf.

Piet Glas en Angela Rijnen zijn ondernemende boeren die zich blijven ontwikkelen. Van een gangbaar akkerbouwbedrijf naar biologisch, met de teelt van appels, biologische vleeskippen en een speciaal soort erwt: ‘het wonder van Scheemda’. ,,Zij verdienen de Waarde-Ring voor de heel eigen en aansprekende wijze waarop zij vertellen over het leven op de boerderij en hun bedrijf. Daarnaast ondersteunen zij de volgende generatie boeren door tuinders de mogelijkheid te geven een tuinderij te starten op het boerenerf van de Eikemaheert”, geeft de provincie aan

De Week van ons Eten

Als landbouwprovincie steunt Groningen de Week van ons Eten met onder andere het uitreiken van de Waarde-Ringen. De Week van ons Eten is de nationale week waarin de initiatiefnemers proberen Nederlanders een beetje bewuster te maken van hun eten. Via honderden activiteiten kan iedereen meedoen. Meer informatie is te vinden op www.deweekvanonseten.nl.