Kenniscafé gasloos verwarmen

Voor bewoners die hun huis willen verduurzamen en meer willen weten over het gasloos verwarmen van de woning worden er in oktober weer een reeks kenniscafés georganiseerd. Bewoners kunnen op 10 oktober terecht in het dorpshuis van Loppersum met hun vragen over om hun woning gasloos te verwarmen. Een deskundige geeft uitleg over welke andere soorten van verwarmingssystemen er tegenwoordig bestaan. Hij zal hiervan de voor- en nadelen bespreken. De kenniscafés zijn vrij toegankelijk na aanmelding.

De serie cafés is een vervolg op de reeks die de afgelopen twee jaar is gehouden waar verschillende problematiek rondom het versterken van woningen in het aardbevingsgebied is belicht. Gekeken is toen naar koppelkansen, funderingsproblematiek, klimaatadaptatie, duurzame bouwmaterialen en alternatieve verwarmingssystemen. Dat laatste thema staat opnieuw centraal in de nieuwe reeks. Reden daarvoor is de grote belangstelling ervoor en het belang dat Hanze en BuildinG er aan geven. Projectleider Remco Hulst: ‘Deze reeks bijeenkomsten staan in het teken om de woning gasloos te maken en is een vervolg op de reeks van afgelopen mei waarin gekeken werd wat er nodig was om de woning te isoleren. De eerste stap om de woning gasloos te krijgen. Het logische vervolg is nu om te bekijken welke manieren van gasloos verwarmen er zijn.’

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door Kennisplatform BuildinG en Kenniscentrum NoorderRuimte van de Hanze. Dit is een samenwerkingsverband waar kennis over duurzame innovaties in de gebouwde omgeving wordt ontwikkeld, gevaloriseerd en gedeeld.

Ons Dorpshuis Loppersum, 10 oktober 2024. Inloop is vanaf 19:00 uur, het programma start op 19:30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via https://www.building.nl/kenniscafe.