Wereldvredesvlam brandt in Loppersum

Vanaf vrijdag 13 september brandt een vredesvlam op het Marktplein. Tegen zes uur in de middag werd het vlammetje aangestoken en het zal in ieder geval gedurende de Vredesweek branden. De Vredesweek is van 14 tot en met 22 september.

In 1999 werden in Europa, Amerika, Australië, Afrika en Azië vredesvlammen ontstoken door prominente vredesactivisten. Op 31 juli 1999 zijn die vlammen in Bangor (Wales) samengebracht tot één vlam: De Wereldvredesvlam. Deze staat symbool voor het verlangen van ieder mens naar vrede.

Vanuit Bangor werd de vlam door middel van kaarsen en mijnwerkerslampen over de hele wereld verspreid. Ook kwamen er permanente vestigingsplaatsen van de Wereldvredesvlam. De eerste in Nederland was die voor het Vredespaleis in Den Haag (in 2002). Nu brandt de Wereldvredesvlam in monumenten verspreid over de hele wereld.

In Nederland brandt de vredesvlam, behalve in Den Haag, in Deventer, Venlo, Cadzand, Terneuzen, Nijmegen, Oosterbeek en Hengelo (Gld). En vanaf vrijdag dus ook in Loppersum.