Filmvoorstelling ‘The Old Oak’

In het kader van de Vredesweek (dit jaar van 14 tot en met 22 september) wordt vrijdagavond 20 september in het Dorpshuis in Zeerijp The Old Oak vertoond, een film van Ken Loach uit 2023. De toegang is vrij.

Vanaf het begin van de aanval op Oekraïne komt wekelijks een wisselende groep elke vrijdag een half uurtje vanaf 17.30 uur bijeen op het Marktplein in Loppersum. Dus nu al (helaas) ruim 125 keer. Iedereen is welkom. Zo sluiten zich soms gasten uit hotel Spoorzicht aan en ook mensen uit omringende dorpen of Groningen. Vanuit die groep ontstaan regelmatig concrete acties. Zoals de organisatie van inzamelingen en een solidariteitsconcert.

Deze groep organiseert nu een filmavond. The Old Oak is een sterk sociaal drama. Een onwaarschijnlijke vriendschap brengt verschillende werelden voorzichtig tot elkaar: bewoners van een vervallen mijnwerkersstad en Syrische vluchtelingen. The Old Oak, de laatste kroeg van het plaatsje in Noord-Engeland, is het gezamenlijke middelpunt.

The Old Oak is een hoopvolle film. Met een boodschap. Pas als we elkaar omarmen, kunnen we iets veranderen in de maatschappij. Niet door elkaar enkel maar lief aan te kijken. Nee, we moeten er ook echt iets voor doen.

De inloop is vanaf 19.30 uur. Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar na te praten.