Jaarmarkt en kermis 2024

De Jaarmarkt in Loppersum, een traditie die teruggaat tot 1898, vindt dit jaar plaats op woensdag 18 september van 12.00 uur tot 18.00 uur. Het evenement zal plaatsvinden in het centrum van Loppersum, met kraampjes in de Hogestraat, Lagestraat en de Burgemeester van de Munnikstraat. Bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd aanbod van marktlieden uit de regio tot Zwolle aan toe.

Muzikale optredens

Tijdens de Jaarmarkt zullen er optredens zijn van het Shanty- en Amusementskoor Losdorp. Dit koor is ontstaan op een dorpsfeest in september 1991 en bestaat dus al meer dan 30 jaar. Het koor treedt jaarlijks ongeveer 25 keer op en is een graag geziene gast op evenementen zoals de Pinksterfeesten in Delfzijl, verpleeghuizen, jaarmarkten en Delfsail in Delfzijl. Naast shanty’s en zeemansliederen brengt het koor diverse andere liedjes ten gehore op het Zigtermanplein in Loppersum.

Ledenvoordelen

Leden van de Loppersumer Jaarmarkt kunnen terecht bij de marktkraam nabij de L’Hopster Dorpsbrouwerij, voorheen De Lopster Kroon. Voor de kinderen van leden ligt er een vrijkaartje klaar voor de zweefmolen of draaimolen, evenals een tegoedbon voor een gratis oliebol of suikerspin voor kinderen jonger dan 13 jaar. Leden ontvangen bovendien € 1,- korting op een zak oliebollen bij de Oliebollenkraam op het Marktplein. Iedereen kan lid worden voor slechts € 5,-. Ook de ouderen in Wiemersheerd worden niet vergeten en krijgen oliebollen aangeboden. Zonder de steun van de Loppersumer Jaarmarkt zou dit evenement niet mogelijk zijn, en het lidmaatschap biedt vele voordelen. Bezoek onze stand voor meer informatie en waag een gokje voor een leuke prijs.

Kermis

De kermis in Loppersum duurt zoals altijd vier dagen, van woensdag 18 september tot en met zaterdag 21 september, en vindt plaats op het Marktplein. Het bestuur is verheugd een gevarieerd aanbod te kunnen presenteren, mede dankzij de samenwerking met de familie Zwaagstra uit Eppenhuizen, die al vele jaren betrokken is bij de organisatie. De oliebollenkraam en zweefmolen zullen ook dit jaar niet ontbreken. Op donderdag is er bovendien een euro korting op diverse attracties.

Verkeersmaatregelen en verplaatsing weekmarkt

Tijdens de Jaarmarkt en Kermis zullen er diverse verkeersmaatregelen van kracht zijn om de veiligheid te waarborgen. Op woensdag 18 september zullen de Lagestraat, Hogestraat en een deel van de Burgemeester van der Munnikstraat ter hoogte van De Luwte afgesloten zijn. Gedurende de vier dagen van de kermis is er geen verkeer mogelijk richting de Raadhuisstraat, aangezien het Marktplein in gebruik is voor de kermis. De wekelijkse vrijdagmarkt op 20 september zal tijdelijk worden verplaatst naar de omgeving van de Albert Heijn en tegenover het gebouw De Luwte.