Op excursie langs orgels in Eemsdelta

Muziekliefhebbers kunnen op zaterdag 21 september een orgelexcursie door de gemeente Eemsdelta maken. 

Met een luxe touringcar worden de Jacobuskerk in Zeerijp, de Mariakerk in Krewerd, de Nicolaïkerk in Appingedam en de Farmsumer kerk bezocht. De orgelexcursie wordt begeleid door organist Henk de Vries en historicus Reint Wobbes.

De excursie is bedoeld om het publiek kennis te laten maken met de Stichting Orgeldelta, die in juni is opgericht. Deze stichting is gevestigd in de gemeente Eemsdelta, waar in diverse kerken prachtige historische, grotere en kleinere orgels zijn te vinden. Hierover gaan vele afzonderlijke orgelcommissies. De Stichting Orgeldelta bundelt de krachten en zet zich in voor het behoud en de promotie van orgels en kerken als waardevol cultureel erfgoed.

De excursie start om 10.30 uur in Groningen, ter hoogte van het Hoofdstation. Opstappen bij het treinstation in Loppersum, omstreeks 11.00 uur, is ook mogelijk. In de bus vertelt Reint Wobbes uit Huizinge over het Groninger landschap en de geschiedenis van de te bezoeken kerken. Henk de Vries, artistiek leider van de Stichting Orgeldelta, belicht de geschiedenis van de orgels en zal de instrumenten demonstreren.

De terugreis is omstreeks 15.30 uur vanuit Farmsum. Na een tussenstop in Loppersum is de bus rond 16.30 uur terug in Groningen. De deelnamekosten bedragen 50 euro per persoon. Een lunchpakket, informatieboekje over de orgels en het vervoer per touringcar is daarbij inbegrepen. Voor verdere informatie en opgave: www.orgeldelta.nl.