Dorpsloket gaat weer open

Het Dorpsloket in Loppersum opent op dinsdag 3 september weer de deuren. Iedereen die vragen heeft op het gebied van zorg, wonen en leven kan hier terecht voor advies. Het Dorpsloket is bedoeld voor inwoners van Loppersum en de omliggende dorpen van de voormalige gemeente Loppersum.

Naarmate iemand ouder wordt, kan het zijn dat men meer moeite krijgt met bepaalde dingen. De vraag is dan of er mogelijkheden zijn voor hulp en begeleiding. Veel mensen weten niet hoe ze zoiets moeten aanpakken. Soms gaat het niet eens om een duidelijke vraag, maar kan iemand z’n draai gewoon niet goed vinden. Bijvoorbeeld iemand die nog maar pas in Loppersum woont en wat meer mensen wil leren kennen. Of iemand die op zoek is naar een club of vereniging om zich bij aan te sluiten. De mensen van het Dorpsloket helpen graag. Maar mensen die gewoon eens willen praten met iemand, zijn welkom. De medewerkers van het Dorpsloket luisteren goed en proberen iedereen op weg te helpen in de wirwar van organisaties die er zijn.

Vanaf 3 september is het loket in de bibliotheek van Loppersum iedere dinsdagochtend geopend van 10.00 tot 12.00 uur. Er zijn dan twee adviseurs aanwezig en er is altijd koffie of thee en een luisterend oor.

Op 1 oktober houdt het Dorpsloket een voorlichtingsbijeenkomst over de WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Er wordt informatie gegeven over wat de WMO inhoudt en hoe er ondersteuning kan worden aangevraagd.

Het Dorpsloket is een initiatief van Stichting Dorpsbelangen Loppersum en Zorgcoöperatie Loppersum en wordt ondersteund door Cadanz Welzijn.