Overnachten in 60s stijl

In het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum is het in de zomermaanden mogelijk om in de stijl en sfeer van de sixties te overnachten. De stijlkamers van de tentoonstelling over de jaren zestig zijn tot en met september beschikbaar voor gasten.

De tentoonstelling over de jaren zestig bestaat uit een expositie op de benedenverdieping van Hogestraat 17 in Loppersum én vier compleet ingerichte vertrekken op de bovenverdieping. Gasten die een overnachting boeken, slapen in een authentiek ingerichte slaapkamer en maken gebruik van de ingerichte zitkamer en keuken en de complete tienerkamer, mét platenspeler. ‘Er hangen ook verschillende originele kledingstukken uit die tijd om te passen, dus je kunt helemaal in stijl tijdreizen’, zegt Els Zwerver, voorzitter van de Historische Vereniging Loppersum en één van de samenstellers van de tentoonstelling.

Overnachtingen zijn tot en met september te boeken via Airbnb. De Historische Vereniging hoopt met de opbrengsten van de verhuur nieuwe tentoonstellingen mogelijk te maken.